Купити Сорочки вишиванки - чоловічі вишиванки, жіночі вишиванки, дитячі вишиванки.

Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

Skype: galyna0102_office.orgflora@gmail.com

(067)360-88-72 з 9 до 20

(068)004-89-17, (093)805-36-02_



Если Ваш браузер не поддерживает JavaScript, пожалуйста, перейдите на HTML версию

ДО ШУМЕРУ Й ПІСЛЯ


ДО ШУМЕРУ Й ПІСЛЯ

Великі території України були за¬селені людьми ще в кам'яному віці, задовго до виникнення великих цивілізацій стародавності — шумеро-аккадської, єгипетської й греко-римської. Цьому сприяли рівнин¬ність країни, достаток водних шляхів, родючість ґрунту й м'який клімат. Пізніше Через Подніпров'я й Північне Причорномор'я пролягли важливі торговельні шляхи, тут зус¬трічалися й обмінювалися досвідом і знаннями різні народи й культури, розвивалися ремесло й землеробство. І як наслідок — виникали міста.
У той же час зі сходу, з Азії хвиля за хвилею з'являлися кочівники-за-войовники, від яких рівнинні землі країни не були нічим захищені. То¬му осілі хлібороби й скотарі селили¬ся разом, і поступово їхні селища ставали усе більшими й багатолюднішими.
Влада правителів і вождів у цей період не поширювалася далі місь¬ких стін. Коли ж вони розширили території своїх володінь, міста втра¬тили оборонне значення й перетво¬рилися на центри культури, торгівлі й ремесла.
Перші міста на території Украї¬ни — величезні поселення Трипіль¬ської культури — почали з'являтися ще наприкінці шостого тисячоліття до нашої ери, тобто за тисячу років до виникнення культури Шумеру. Отже, і найважливіший етап у роз¬витку людства — епоха цивіліза¬ції — почався тут набагато раніше. Інша справа, що її розвиток не раз переривався, а всі досягнення гину¬ли в полум'ї воєн і катастроф. Після загадково зниклих трипільців на землі Подніпров'я й у степи При¬чорномор'я приходили десятки на¬родів — одні як поселенці, інші як завойовники. Скіфи, сармати, алани, готи, хазари, печеніги, половці, татари, слов’яни - усіх не перерахувати. Але кожний із цих прибульців залишив свій слід у становленні цивілізації на нашій землі, у її духовній і матеріальній культурі.